Facebook  RSS-новини       English
Головна
Головна
 Про нас  Діяльність
Головного управління
 Нормативна база Методологія,
класифікації
 Публічна
інформація
Замовлення
інформації
   Корисні ресурси   Про сайт   Мапа сайту   Контакти  
Новини »
Тематичні розділи
Сільське та
рибне господарство »
Новини »
Статистичні індикатори »
Статистичні таблиці
та графічні дані »
Графічні дані »
Бази даних »
Публікації »
Методологія »
Контакт »
Населення та міграція »
Ринок праці »
Доходи населення »
Витрати і ресурси
домогосподарств »
Населені пункти та житло »
Освіта »
Охорона здоров'я
і соціальна допомога »
Культура, туризм »
Правосуддя, злочинність
та суспільна діяльність »
Підприємництво »
Фінанси »
Внутрішня торгівля,
послуги »
Зовнішня торгівля »
Інвестиції »
Промисловість »
Будівництво »
Транспорт,
інформаційне суспільство »
Ціни »
Наука, технології та
інновації »
Енергетика,
навколишнє середовище »
Комплексна статистика »
Місто Львів »







Єдиний ВЕБ-портал органів виконавчої влади України

 Урядова «гаряча лінія»

Національне агентство з питань запобігання корупції

Державна служба  статистики України

Транскордонне співробітництво

збільшити розмір шрифта зменшити розмір шрифта   Версія для друку
Головна Тематичні розділи » Сільське та рибне господарство » Статистичні терміни

Посівна площа
площа, яка була зайнята під посівами сільськогосподарських культур і з якої передбачалося одержати врожай звітного року. До її складу входять озимі посіви минулого року, що збереглися до закінчення весняної сівби звітного року; посіви ярих культур звітного року на самостійній площі, включаючи пересів загиблих озимих, площі багаторічних технічних культур (лікарських, ефіроолійних); безпокривні багаторічні трави посіву звітного року; багаторічні трави посіву минулих років на площі, що збиралася у звітному році; посіви у міжряддях садів; посіви попередніх культур на розораних луках і пасовищах з метою їх докорінного поліпшення. Посівну площу показано з урахуванням фактичного господарського використання посівів (на зерно, сіно, зелений корм та ін.) та їх загибелі.
Валовий збір основних сільськогосподарських культур
фактично зібрана продукція як з основних, так і з повторних та міжрядних посівів. Валовий збір зернових та зернобобових культур (вкл. кукурудзу), соняшнику протягом року відображається у початково оприбуткованій вазі, овочів – тільки з відкритого ґрунту. Валовий збір зернових та зернобобових культур (вкл. кукурудзу), соняшнику за рік наведено у вазі після доробки, овочів – включаючи продукцію відкритого та закритого ґрунту (посівні площі овочів наведено по відкритому ґрунту).
Урожайність сільськогосподарських культур
розрахована виходячи з валового збору з основних, повторних, міжрядних посівів та фактично зібраної площі даної культури; плодоягідних культур – з 1 га площі у плодоносному віці.
Поголів’я худоби
на 1 січня встановлюється на основі щорічного обліку і включає поголів’я всіх вікових груп відповідного виду худоби.
Виробництво м'яса
маса худоби та птиці, реалізованих на забій. Дані включають як товарний, так і внутрішньогосподарський забій тварин. Виробництво м'яса протягом року наведено у живій вазі, за рік в цілому – у забійній вазі. Виробництво м’яса у забійній вазі включає м’ясо всіх видів худоби і птиці, жир-сирець, харчові субпродукти (без шкури, голови, хвоста тощо).
Виробництво молока
фактично надоєне коров’яче, овече та козине молоко, незалежно від того, було воно реалізовано чи використано у господарстві на випоювання телят і поросят. Молоко, висмоктане телятами при їх підсосному утриманні, у виробництво молока не включається.
Виробництво яєць
включає їхній збір від усіх видів домашньої птиці з урахуванням яєць, що використані на відтворення птиці.
Виробництво вовни
фактично настрижена овеча, козина вовна та козиний пух, незалежно від того, була продукція реалізована чи використана на внутрішньогосподарські потреби. Не включається вовна, одержана з овчин при їх промисловій переробці (так звана “кисла вовна”). Вага вовни подається у фізичній вазі немитої вовни.
Середня ціна реалізації сільськогосподарської продукції
це вартість одиниці реалізованої сільськогосподарськими підприємствами власновиробленої продукції наростаючим підсумком з початку року з урахуванням надбавок (знижок) за якість, доплат та надбавок, але без урахування накладних витрат по закупівлях, транспортних та експедиційних витрат, податку на додану вартість.
Індекс сільськогосподарського виробництва
відображає відносний рівень змін загальних фізичних обсягів сільськогосподарської продукції, вироблених за певні періоди часу, які обрані для порівняння. За своїм складом цей індекс є індексом валової продукції сільського господарства, яка включає в себе поряд з товарною продукцією, призначеною для реалізації, продукти сільськогосподарського походження, спожиті у процесі виробництва, а саме насіння і корми, а також роботи, пов’язані з вирощуванням урожаю майбутнього року. Для його обчислення обрана формула Ласпейреса.
Рівень рентабельності сільськогосподарського виробництва
визначається для сільськогосподарських підприємств, як відношення прибутку (збитку) від реалізації продукції сільського господарства до повної її собівартості.


Контакт
Відділ аналізу даних статистики сільського господарства та навколишнього середовища
Шалай Л.Р.,    (032) 258-59-21
електронна пошта  e-mail: ve@lv.ukrstat.gov.ua   

 
 Про нас      Діяльність
Головного управління
 Нормативна база Методологія,
класифікації
 Публічна
інформація
 Замовлення
інформації
  
© ГУСуЛО, 1999-2017
Обов'язкове посилання на джерело
Розробник сайту  
Управління інформаційних технологій   
Державна служба статистики України Головне управлiння статистики у Львiвськiй областi